#001 Playboi Carti – “Talk” (ICYTWAT Remix)

set of star rating symbols

Artis: Playboi Carti 
Judul: “Talk”
Remix: ICYTWAT
Durasi: 2:39 menit
*PARENTAL ADVISORY for lyrics (17+)

[Verse]
Hold up, who that bangin’ on my door?
If a nigga try to rob me imma blow him in his throat
Hold up, uh, don’t be blowin’ up my phone
Sounding like a lil hoe about some coke you fucking hoe
It’s Cartier, these diamonds let you niggas know
You see these hunnids, these hunnids nigga we blow
Fuck her under covers my nigga until the morn’
She say “Carti, why you actin’ funny?”
“Ever since you got some money you been frontin’ on me”
Say no more
The new cars, the new broads, you so bright but you so lost
Damn, you let the lean get you so gone
Don’t let the drugs get you so gone
Don’t let the drugs get you so gone
You so bright but you so lost
Sippin’ on this act don’t know how to act
My little whoadie got my back, he’ll blow you back!
My little whoadie got the strap, he’ll blow you back!

Hehe tulisan review musik pertama kupersembahkan kepada lagu yang akhir-akhir ini didengarkan berulang-ulang. Pertama kali nemu dari cuitan di Twitter: video kibordis main keyboard bentuk cincin, mainnya enak dan kata yang komen, itu adalah cover lagu ini. Cus meluncur ke TKP. MV-nya sendiri diunggah di Youtube tahun 2015, tapi penulisnya baru denger 2018. Hmm lagu enak emang tidak kenal ruang dan waktu dasar Fathya basi.

Intro lagu dimulai dari beat dan rap. Ini selera sih, enggak gitu doyan lagu nge-rap sejujurnya, tapi ini enggak ngeselin dan sedap. Setelah itu dilanjut beat mellow lalu klimaks diiringi nada-nada manis yang innocent dan diakhiri dalam waktu singkat. Sayang enggak nemu di iTunes yang versi remix ini, alhasil setiap kali mau dengerin kudu buka Soundcloud. Lagu versi aslinya malah enggak doyan, dengerin preview-nya aja padahal.

…hmm harus kuakui nulis review lagu ternyata susah karena objeknya audio doang dan diksiku menjelaskannya masih cupu. Lanjut ga ya? Apa fokus ke buku aja? HAHAHA baru satu tulisan udah nyerah si oon :( Hormatku padamu penulis majalah musik dan kawan-kawannya :(

(+) Pujiannya:

  • Agak mellow tapi manis
  • Enggak bikin cringe
  • Beat-nya huhu endes banget

(-) Kritiknya: 

  • Durasinya kurang panjang :P
  • Saya tidak bisa relate sama liriknya
*Star rating clip art courtesy of:
Designed by starline / Freepik

Published by fathmanism

Indonesian freelancer writing her travelogs, entertainment reviews and views on life.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: